loading...

Consuma aceste bauturi care curata rinichii de toxine

Consuma aceste bauturi care curata rinichii de toxine

Unele obiceiuri zilnice pe care le consideram adesea banale pot sa-si puna amprenta asupra sanatatii rinichilor si sa le afecteze buna functionare in timp. De aceea, este foarte important sa consumi suficienta apa in fiecare zi, sa nu exagerezi cu sarea si cafeaua, sa eviti sucurile carbogazoase, sa te asiguri cu ai un program regulat de somn pe care-l respecti cu strictete, sa nu consumi cantitati exagerate de carne rosie, afumaturi si mezeluri, precum si sa te asiguri ca nu bei zilnic bauturi alcoolice. Pe langa aceste obiceiuri bune care au grija de sanatatea rinichilor tai, specialistii sustin ca te poti baza pe doua bauturi cu ingrediente naturale care au rolul de a curata rinichii de toxine, astfel incat acestia sa functioneze corect, scrie theorganicwellness.com

Consuma aceste bauturi care curata rinichii de toxine:

Suc din bame (okra)

Ca sa prepari acest suc acasa, ai nevoie de doua bame carora sa le tai coditele, dupa care sa le acoperi cu apa.
Se lasa bautura la infuzat peste noapte, iar sucul rezultat se consuma dimineata pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de a lua micul dejun. Se repeta acest obicei in fiecare zi, timp de o saptamana, deoarece are efect detoxifiant asupra rinichilor si ii ajuta sa filtreze mai usor toxinele din sange.

Suc din patrunjel

Acest suc contine doar patrunjel care are un efect diuretic si detoxifiant pentru rinichi. Se spala o legatura de patrunjel, se taie mare si se pune la fiert pe foc mic cu patru cani de apa. Se aduce apa la tenperatura de fierbere, dupa care se lasa pe foc mic sa fiarba incet timp de 5-10 minute. Se ia de pe foc, dupa care se lasa la racit, se strecoara si se pastreaza la frigider intr-un recipient de sticla inchis ermetic. Se consuma cate o ceasca in fiecare dimineata, doar cateva zile pe saptamana, nu neaparat zilnic. Patrunjelul favorizeaza detoxifierea rinichilor si ii ajuta sa functioneze corect.
Pentru sanatatea rinichilor tai este foarte important sa faci anual analize de rutina, in special daca ai antecedente de boli renale in familie sau ai avut probleme renale. Programeaza-ti in fiecare an un consult la medicul urolog care iti recomanda analizele pe care trebuie sa le faci pentru a controla sanatatea rinichilor tai. Potrivit statisticilor, 1 din 10 oameni sufera de o afectiune a rinichilor si anual milioane de oameni mor ca urmare a complicatiilor cauzate de boli de rinichi. Diagnosticata la timp, boala cronica de rinichi poate fi tratata, reducandu-se astfel riscul complicatiilor si numarul deceselor cauzate de acestea.
"Boala cronica de rinichi poate fi detectata prin teste simple: examen de urina, pentru verificarea prezentei proteinelor din urina si test de sange, pentru masurarea nivelului de creatinina serica”, a declarat Prof. Dr. Adrian Covic, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

Reguli de baza pentru sanatatea rinichilor

  • 1. Elimina sedentarismul! Adopta un stil de viata activ!
  • 2. Pastreaza-ti nivelul glicemiei si al colesterolului in limite normale!
  • 3. Consuma o cantitate suficienta de apa!
  • 4. Pastreaza-ti valorile tensiunii arteriale de 12/8!
  • 5. Adopta o alimentatie echilibrata, fara alimente procesate!
  • 6. Mentine-ti o greutate corporala normala!
  • 7. Nu fuma!
  • 8. Redu pe cat posibil consumul de sare!

Dieta joaca un rol important pentru sanatatea rinichilor

Un alt aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere este legat de carenta de magneziu si vitamina B6 care poate sa creasca riscul de a face pietre la rinichi. Se pare ca o dieta bogata in fructe, legume, zarzavaturi si verdeturi are un rol important in mentinerea sanatatii rinichilor. Atunci cand corpul sufera de pe urma unor deficiente, cum ar fi lipsa de vitamina B6 si magneziu, exista un risc mai mare de a suferi de pietre la rinichi sau de insuficienta renala, avertizeaza specialistii. Prin urmare, o dieta echilibrata si compusa din alimente integrale, preparate intr-un mod cat mai simplu, este cea mai buna pentru a-ti proteja rinichii de imbolnavire.
Tot aceasta dieta este cea care te va ajuta sa previi constipatia care poate sa aiba un efect negativ asupra rinichilor, favorizand imbolnavirea lor. Studii recente sugereaza faptul ca problemele renale ar putea fi prevenite sau tratate prin reglarea tranzitului intestinal, potrivit cercetatorilor de la Health Science Center din cadrul Universitatii din Tennessee si de la Memphis VA Medical Center. Persoanele care sufera de constipatie prezinta un risc cu 13% mai mare de aparitie a bolilor renale cronice si un risc cu 9% mai mare de a dezvolta o insuficienta renala, fata de persoanele care nu sunt constipate. Au fost inregistrate niste riscuri si mai mari in cazul persoanelor care sufereau de o forma mai grava de constipatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu